REIZEN

Pagina 2 van 7 Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Sdry op ma 06 aug 2007, 16:07

net terug van 10 dagen engeland , daar ook een dode das gezien ! , verdre nog visarend, otters, grote zaagbek en eekoorns(grijze en rode) als beste waarnemingen, verslagje en foto's volgen wel eens alles gesorteerd en uitgepakt is Very Happy

Sdry

Aantal berichten : 405
Registration date : 29-03-07

http://natuurpracht.vps14.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op di 07 aug 2007, 17:29

volgend verslagje ontvangen van Eric Van Marck :

Impressies van een vogelreis door Noordoost Frankrijk 10-22/07/2007

Van 10 tot 22 juli 2007 toerden we rond in Noordoost Frankrijk (Jura, Vogezen, Elzas, Champagne-Ardenne). Eens iets anders dan Nieuw-Guinea of Patagonië, maar erg leuk.
Het langst vertoefden we in de Jura, langs de benedenloop van de Doubs en in de Haut-Jura. Het weer was aanvankelijk fris en wisselvallig met af en toe een plensbui, later, in het gebergte, zonnig en heet. Tegen het eind opnieuw wisselvallig met soms hevige onweders.
De benedenloop van de Doubs ligt op nauwelijks 600 km van Antwerpen. In de late namiddag van 10 juli werden we temidden van de reeds gemaaide tarweakkers begroet door een mannetje grauwe kiekendief (de enige die we op deze reis trouwens zagen). Bij valavond zijn we dan nog de oevers van de Doubs gaan exploreren in de buurt van Charette en inderdaad, de bijeneters en hun roepjes zijn er niet uit de lucht, net zo min als het gekwetter van de talrijke oeverzwaluwen. De volgende paar dagen zijn we de meanderende Doubs, die zelfs in deze benedenloop nog een echt ongetemde rivier is, beter gaan verkennen en zagen we onder andere visdieven, kleine plevier, griel, alle broedvogels van de keistranden, en hadden we prachtig een biddende ijsvogel (hij deed het even goed als de bonte ijsvogels van Afrika). Geelgorzen en gele kwikstaarten waren erg talrijk, en grauwe klauwieren zijn er gewone vogels,.purperreigers overtreffen blauwe reigers in aantal en lieten zich vaak zeer goed bekijken. Een zeldzame grote zilverreiger en kleine zilverreiger kwamen ook op de lijst. Het gehinnik van zwarte wouwen was nooit uit de lucht, maar rode wouw werd slechts occasioneel gezien. Een voor een buizerd alarmerende steenuil op het dak van een graanschuur in de volle zon pal op de middag was een prettige verrassing.
Op weg naar het gebergte bezochten we de Cirque de Baume-les-Dames, een indrukwekkend oord met steile kalkrotsen, waterval en een kolkende bergriviertje dat ons vergaste op een waterspreeuw die we minutenlang konden gadeslaan in de telescoop. Ook prachtig waren de talrijke zierend en gierende alpengierzwaluwen, indrukwekkende luchtacrobaten.
We spendeerden enkele dagen aan de voet van de Mont d’Or. Meerdere excursies op verschillende ogenblikken van de dag in de prachtige bossen van Risoux (Forêt du Risoux) leverden helaas geen auerhoen of hazelhoen op, al werd het hoogfrequent gefluit van hazelhoen op een bepaald ogenblik toch duidelijk gehoord. De vogel kregen we echter niet te zien. Notenkraker en beflijster daarentegen lieten zich, spijts het feit dat het hoogzomer was, af en toe goed bekijken. Raven werden ook regelmatig gezien. Erg leuk waren de citroensijzen die we in jaren niet meer hadden waargenomen. De kam van de Mont d’Or leverde niet meer op dan veldleeuwerik en graspieper (geen waterpieper te bespeuren), meerder torenvalken en een paar zeldzame rotszwaluwen. De Turkse lelie ginds boven zullen we niet licht vergeten.
Op de top van de Mont Rond, van waaruit men het Lemanmeer en Genève overziet, hadden we een onverwachte ervaring: een visarend op trek die we van kilometers afstand konden zien aangevlogen komen en die gestaag zijn weg voortzette onder ons, pal zuid, naar de Rhônevallei toe. Prachtig!
Een kort verblijf in de meest zuidelijke uitloper van de Elzasvlakte, de Sundgau, leverde naast talrijke grauwe klauwieren nog een paar wespendieven op. Een zacht gefluit was het eerste wat de aandacht trok. Hoog boven ons waren ze aan het thermieken, en ja, ook de tweede helft van juli durven ze nog vlinderen. Erg mooi in dat gebied was ook het mannetje wielewaal dat zich in de telescoop minutenlang liet bewonderen.
Een paar dagen Vogezen, rond de Défilé de Straiture en de bergen er rond, mooi biotoop voor auerhoen, leverde niet de gewenste vogel op maar wel nog notenkraker en raaf. Voor de slechtvalken aan de voet van de Col de la Schlucht was het seizoen ook weer te ver gevorderd. De verse uitwerpselen waren het enige spoor van hopelijk weer een geslaagd broedgeval. Jaren geleden werd deze plek succesvol bewaakt tegen eierrovers.
Terug naar de laagvlakte, bezuiden Toul, met meestal kleinschalige landbouw, uitstekend voor draaihals, maar in dit vergevorderd seizoen een hopeloze zaak (lukte enkele jaren geleden wonderwel in mei-juni). Een vluchtige hop was niet echt een compensatie.
Noordwaarts naar Lotharingen, Forêt de la Reine en omstreken, ook weer te laat op het seizoen om withalsvliegenvanger te kunnen observeren, volgend jaar vroeger te bezoeken (enkele jaren geleden was het wel telkens raak in mei!). Erg leuk was wel de nog niet vliegvlugge jonge zwarte wouw op het pad bij het Lac de Madine, die zich voor dood hield toen hij werd benaderd (de vogel werd later op de dag door Franse amazones meegenomen, we mogen aannemen dat hij in een vogelasiel is terechtgekomen). Enkele uren vertoeven aan de rand van de Etang-de-Maux-la-Chèvre bracht op twee verschillende dagen nog een verrassing: woudaap! Erg vliegerig zijn die beesten niet!
Tijd om huiswaarts te keren. Tegen beter weten in, waarom toch niet even de beemden langs de Maas gaan bekijken waar we vroeger enkele keren kwartelkoning konden waarnemen (en zelfs de vogel op het pad, open en bloot konden bewonderen). Zoals verwacht, de meeste stukken kort gemaaid, maar, even ten noorden van Dun-sur-Meuse, bezuiden Mouzay, toch een nog onaangetast redelijk groot stuk. Ongelooflijk, om 11.00 uur ’s ochtends, …krrr-krrr…krrr-krrr…Kwartelkoning! De vogel riep nog verscheidene keren heel dichtbij. Zoals het hoort zijn we de weide niet ingewandeld, maar we stootten toch langs de veldweg nog twee kwartels op. Twee mooie afsluiters van een rustige, aangename reis, tijdens dewelke in totaal 124 vogelsoorten werden waargenomen, vele interessante planten werden bewonderd en ook vaak lekker werd gegeten in sympathieke restaurants. Accommodatie is nooit een probleem geweest, zelfs zonder dat we iets vooraf hadden gereserveerd. We doen dit ooit zeker over, in de tweede helft van de maand mei bijvoorbeeld.

mannetje Grauwe Klauwier


de Cirque de Baume-les-damesEric en Terry Van Marck

tseef

Aantal berichten : 19237
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op wo 29 aug 2007, 01:00

JAN schreef:geduld, geduld ...

nog altijd druk bezig aan het voorbereiden van een geweldig verslag uit Hongarije ?

tseef

Aantal berichten : 19237
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  JAN op wo 29 aug 2007, 02:14

pompom Embarassed

JAN

Aantal berichten : 751
Registration date : 11-11-06

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Guest op do 30 aug 2007, 12:44

Verslag van een eerste vogeltrip ...

Op de planning 2 weken Pyreneeën bij vrienden van ons die daar een paar jaar terug een boerderij hebben gekocht. Het draaide er uiteindelijk op uit dat we op aanraden van Peter naar de Ebro Delta in Spanje trokken, onder het mom van : " 't is daar al al weg in de Pyreneeën eind augustus, niet nie meer te zien !"
Kamperen in de Ebro Delta dus. Vrijdagnamiddag aangezet, zaterdagmiddag aangekomen in La Ampolla. Onderweg op de nodige buizerden na, weinig of niets te zien. Een stop in het binnenland leverde toch 3 Scharrelaar op, waarvan 1 mooi dicht, op een draad in de zon, zich liet bewonderen !
Boven de zee in La Ampolla al onmiddellijk Visdief, Noordse Stern en Grote Stern. De eerste dag een trip door de rijstvelden met Witwangstern, Zwarte Stern, Kleine Zilverreiger, Ralreiger, Koereiger, Purperreiger en massa's Graszanger en onze reis was eigenlijk al geslaagd. Een veelbelovende fietstocht over het strand, was een teleurstelling in die zin, dat de soorten die we er zouden zien, zich absoluut NIET lieten zien. Wel Strandplevier, Regenwulp, Spotvogel in de bosjes, Duinpieper en reusachtige aangespoelde Zeeslakken. De belangrijkste meeuwensoorten die we zagen waren Geelpootmeeuw, Andouins Meeuw en Dunbekmeeuw. 's Morgens nog Bruine Kiekendief boven de rietvelden aan de camping. De volgende dag een uitstap naar La Tancada Lagoon waar we Honderden Krooneenden en Flamingo's zagen als voornaamste soorten. De Sant Antoni zoutpannen waren naast alle reigersoorten en Witwang, Visdief en Noordse Stern goed voor Steltkluut (die je eigenlijk overal ziet als je een beetje uitkijkt), Watersnip, Oeverloper, Kanoet, Drieteenstrandloper, Witgat en onze uitzonderlijkste waarneming van deze reis (denk ik toch ...) Westelijke Rifreiger, een mooie donkergrijze reiger met witte keelvlek ! Vandaar door de Rijstvelden, met onderweg op een klein industrieterrein nog Kuifleeuwerik, naar de kijkhutten van La Encanyissada Lagoon, goed voor prachtige waarnemingen Woudaapje, in vlucht en zittend in het riet ! Ook Zwarte Ibis, Flamingo, veel Ijsvogel, Dodaars en als topper een nest Witwangstern met 2 jongen vlakbij bedelend om eten. De oudervogels vlogen af en aan met vis, waar door de jongen om werd gevochten. In een rijstveld achter de kijkhut ontdekten we nog 2 Purperkoeten, mooie, grote vogel eigenlijk, maar wel schuw. De volgende dag een uitstap naar El Garxal Lagoon. In de "duinen", Hop (waar ik elk jaar toch naar uitkijk...) en Bijeneter. Aan de kijkhut in het riet Purperkoet, veel Flamingo, maar vooral honderden Grote Zilverreigers. Ver, maar duidelijk herkenbaar een Visarend. Topwaarneming daar was een vissende Reuzenstern ! Hij doet zijn naam alle eer aan, is denk ik zo groot als een meeuw, en wat een opvallend grote rode snavel ! Prachtig.
Vandaar reden we de volgende dag door richting Spaanse Pyreneeën, door het binnenland. In de late namiddag gestopt om wild te kamperen. Een mooi afgelegen plekje gezocht, en al onmiddellijk prijs. Overal Theklaleeuwerik. Een avondwandeling leverde nog Roodkopklauwier en Tapuit op. Bij een glas wijn hoorden we een roepende uil. Afgaand op het de roep vergeleken met de uilengeluiden die ik mee had, gedetermineerd als Ruigpootuil ! De volgende dag op het gemak door de Zaragoza Plains gereden. Wat een ruw, verlaten, desolaat landschap, je waant je in ... Rots, ruwe aarde, verdroogde distel, veel wind en rond tollende pollen gras, ... Een Klapekster op een van de weinige struiken en Havikarend waren de enige uitschieters hier. De Spaanse Pyreneeën waren prachtig. Ons doel was de streek rond Jaca. Op de camping, Kneu, Roodkopklauwier, Grauwe Klauwier, Veldleeuwerik, Nachtzwaluw en Zwarte Spreeuw. Een eerste uitstap naar Riglos was al onmiddellijk goed voor Rotszwaluw, Vale Rotszwaluw (twijfelgeval !), Roodstuitzwaluw, Ortolaan en Rotsduif, maar jammergenoeg geen Rotskruiper, daarvoor waren we denk ik te laat op het jaar. Mooie waarneming van Vale gieren ! Vandaar naar Bernues voor alweer Vale Gier, Monniksgier en Rode Wouw en eindigend met San Juan de la Pena met, op grote hoogte uitkijkend over een dal, een topwaarneming, maar echt top, van Vale Gier en Monniksgier ! Zo dicht, ongelofelijk, wat een reuzen ! Veraf, en eigenlijk geen goede waarneming een Lammergier.
De volgende dag in Villanua naar een stortplaats voor een laatste poging Rotskruiper. Helaas alweer pech, wel Alpenheggemus, Putter, Grasmus, Cirlgors, Grijze Gors en overal Vale Gier. Vandaar naar Astun, tot zo goed als boven de boomgrens. Onderweg veel Tapuit, Paapje, Roodborsttapuit,Witte Kwik, Gele Kwik, Nachtegaal, maar ook Raaf, veel Europese Kanarie, en als topper Sneeuwvink. De volgende dag Hecho vallei goed voor Vale Gier, veel Aasgier (lichte en donkere), Slangenarend, Rode Wouw op 10 meter boven ons hoofd circelend, maar geen Lammergier.
Bij het doorrijden de volgende dag via Anso naar de Franse Pyreneeën een fantastische waarneming. Het begon met 2 Dwergarenden die met veel lawaai rondcircelden tussen een aantal gieren. We zagen 2 Aasgieren met duidelijk een grote prooi in de poten (gepikt van de arenden ?) wegvliegen, gevolgd door de schreeuwende Dwergarenden. In rekordtijd, krioelde het van de Vale Gieren en de Aasgieren. Prachtig. De Dwergarenden bleven met veel kabaal boven de bomen rondvliegen. Een van de arenden landde in een kale boom, prachtig waar te nemen in de tele. Tot onze verbazing zagen we iets lager in een kale boom een veel kleiner en pluiziger exemplaar zitten. Waarschijnlijk 2 oudervogels met jong. Fantastisch !
Bij onze vrienden op de boerderij ons tentje opgezet in een oude schuur (om droog en uit de wind te staan). Een schuur bewoond door een Kerkuil. Mooi kunnen waarnemen. Nadeel was wel dat het beest 's nachts niet echt stil is ... Ter plaatse veel Hop, Wielewaal, Veldleeuwerik, enorm veel Zwarte Roodstaart, Grauwe Vliegenvanger, Zwarte Wouw, Spotvogel, Orpheusspotvogel, en Fitis. Een uitstap naar de grot van Niaux voor rotsschilderingen van tussen de 11 en 12000 jaar oud was goed voor een portie kippevel. Ongelofelijk die bisons, herten, ...
Op een wandeling enorm veel trekkende Wespendieven. Een groep van meer dan 100 exemplaren, nog verschillende groepjes van tussen de 20 en de 40 exemplaren, grote aantallen zwaluwen en Sperwer. Ook Glanskop, Staartmees, Boomklever en Kuifmees in de bomen. Groene Specht, Grote Bonte Specht maar tot onze grote spijt geen Zwarte. Alweer fantastisch. Op een camping in het zuiden op doortocht naar Parijs, Kleine Bonte Specht, Boomkruiper, Bosuil en veel Bonte Vliegenvanger.
Al bij al een mooie reis, met veel lifers, toppers, ...
Geen foto's, alleen gekeken ! Met dank aan ... voor gebruik van gidsen, e.a. !

Dimi

Guest
Gast


Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op vr 31 aug 2007, 00:32

om van te watertanden Dimi, wat een soorten zeg :801:
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Zwammer op ma 03 sep 2007, 14:15

Hallo !
Om het eens over iets anders te hebben dan vogels en ook zonder ellenlange lijsten te plaatsen, gewoon een foto van eind juli in de Hautes Alpes : een kameelhalsvlieg, bij ons zo goed als niet te vinden. Kameelhalsvliegen zijn geen echte vliegen, maar zijn verwant aan mierenleeuwen en gaasvliegen (die groentjes die je ook in huis vindt). 't Is ook te zien aan de netvormige vleugels.Tot dan toe alleen maar gezien in de insectencursus bij Nobby Thijs, maar 't maakt indruk als je er zelf eentje kunt vastleggen (met heel beperkte fotografische mogelijkheden). Ziet er nogal prehistorisch of zelfs draakachtig uit, hé ! Enjoy it ! cheers

Z.
avatar
Zwammer

Aantal berichten : 792
Leeftijd : 67
Woonplaats : Overmere
Registration date : 20-01-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Guest op ma 03 sep 2007, 15:23

Zwammer schreef:Hallo !
Om het eens over iets anders te hebben dan vogels en ook zonder ellenlange lijsten te plaatsen, gewoon een foto van eind juli in de Hautes Alpes : een kameelhalsvlieg, bij ons zo goed als niet te vinden. Kameelhalsvliegen zijn geen echte vliegen, maar zijn verwant aan mierenleeuwen en gaasvliegen (die groentjes die je ook in huis vindt). 't Is ook te zien aan de netvormige vleugels.Tot dan toe alleen maar gezien in de insectencursus bij Nobby Thijs, maar 't maakt indruk als je er zelf eentje kunt vastleggen (met heel beperkte fotografische mogelijkheden). Ziet er nogal prehistorisch of zelfs draakachtig uit, hé ! Enjoy it ! cheers

Z.

Fantastisch beest zeg !

Dimi

Guest
Gast


Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op ma 03 sep 2007, 23:44

intrigerende foto !
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Jefken op za 08 sep 2007, 09:41

Dinsdag 4/9 : De Prunje en Brouwersdam

Lepelaar 44 , Kleine Zilverreiger 9 , Wulp 3 , Regenwulp 2 , Tureluur 70 , Kluut 100 , Brandgans 300 , Grauwe gans 500 , Tapuit 1 , Grote Gele Kwik 1 , Watersnip 7 , Krakeend 1 , Bontbekplevier 3 , IJslandse Grutto 2 , Oeverloper 5 , Visdief 30 , Brilduiker 1 , Putter 11 , Roodborsttapuit 1 , Wespendief 1 , Bruine Kiekendief 2 , Steenloper 11 , Middelste Zaagbek 1 , Groenpootruiter 1 , Roodhalsfuut 4 , Rouwkwikstaart 3 .
avatar
Jefken

Aantal berichten : 930
Woonplaats : Grembergen
Registration date : 01-10-06

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op za 12 jan 2008, 17:59

bericht van Eric Van Marck :

De reis naar Spanje was erg goed. Wanneer het verslagje klaar is stuur ik het jou meteen op. De beste waarneming was voor een keer geen vogel: Iberische lynx, waarvan we er twee zeer goed en lang konden waarnemen.
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Toon op za 12 jan 2008, 21:55

Hier een verslagje van mijn reis naar Rusland van voorbije zomer. Het was geen excluxieve vogelreis: we (Didier Verbaere en ik) hadden ook aandacht voor de twee voornaamste steden van het land: Moskou en Sint-Petersburg. Beiden zijn trouwens zéér mooi, echte grootsteden waar je dagen (én nachten...) met je mond open loopt van verbazing!
Maar naast een week in deze twee fantastische steden brachten we dus ook een kleine twee weken door in de omgeving van Irkutsk en Ulan-Ude, aan de zuidkant van het enorme Baikalmeer. Dat is dat banaanvormige meer in Zuid-Siberië; het meer is groter dan België! De streek tussen het Baikalmeer en de Mongoolse grens is schitterend: rivierdelta's aan het meer, enorme taigawouden, middelgebergtes en uitgestrekte, golvende steppes met zoutmeren en af en toe een prachtig meanderende rivier. Allemaal ongerept, want praktisch onbewoond.
Irkutsk zelf heeft niet heel veel te bieden, behalve vriendelijke (maar vaak dronken) Siberiërs en een paar mooie houten gebouwen. Maar vanuit Irkutsk is het slechts 70km naar Lystvianka, aan het Baikalmeer. Daar kan je overal Omul proeven (gerookt is hij het lekkerst), een vis die enkel in dit meer voorkomt. 80% van de dieren en planten in het meer is trouwens endemisch! Vele soorten vissen en ongewervelden die in de rivieren voorkomen (die in het meer uitmonden) sterven trouwens als ze in het meer terechtkomen, wegens te veel zuurstof in het Baikalwater (echt waar)! Het meer bevat ongeveer 1/5 van alle zoet water ter wereld (meer dan de 5 Grote Meren in Noord-Amerika samen!) en is van een ongereptheid die we ons hier zelfs niet kunnen voorstellen. Rondom bevinden zich miljoenen hectaren taigawoud, echt een adembenemende omgeving!
Maar de vogels nu:
In Lystvianka zagen we op het meer zelf alleen enkele Futen, Casarca's en in de verte een Zeearend. Maar na wat zoeken vonden we aan een kleinere waterpartij ook een tiental Taigarietganzen (leuk ze eens te zien in hun broedgebied), een Vlekbekeend en heel wat Baikaltalingen (of Siberische talingen)! Een wandeling in het dorpje (echt een Siberisch dorp met houten vervallen huisjes, moestuintjes en volledig omringd door machtige bossen) leverde enkel een Kleine bonte specht, wat Oeverzwaluwen en veel Bleke lijsters op (alomtegenwoordig in dit deel van Siberië) op. Het ongewoon warme weer (het was bijna 40°C op 20/07; normaal is het daar dan het einde van de lente met temperaturen rond 25°C; later hoorden we dat het dit jaar eigenlijk al hoogzomer was geworden begin juli) deed de zangvogels zwijgen... Toch een beetje een tegenvaller, die eerste namiddag vogels kijken in het onbekende Siberië...
Op 21/07 vertrokken we dan vanuit het station van Irkutsk met de Transsiberische Express naar het dorpje Baikalsk, zo'n 400 km verder, aan de zuidpunt van het Baikalmeer. Daar hadden we een afspraak met Lopson Basarov, een vogelgids uit Ulan Ude (nog een paar honderd kilometer verder aan de oostkant van het meer).
Lopson en zijn vrouw Natasja wachtten ons inderdaad op in het stationnetje van Baikalsk (oef, anders stonden we daar schoon te schilderen midden in Siberië: de eerste trein terug naar de 'bewoonde' wereld was over vijf dagen!). Lopson en Natasja zijn Burjatiërs, een Mongools volk die hier ongeveer de helft van de bevolking uitmaakt. Ulan Ude is de hoofdstad van Burjatië, een autonome deelrepubliek van Rusland.
Ze spreken Russisch en Burjaats (een soort Mongools), maar gelukkig ook (gebrekkig) Engels! Maar het waren zeer toffe mensen, met wie we 10 dagen lang in de Lada hebben rondgecrosst door steppes, taigawouden en rivierdelta's! Onnodig gezegd dat we meerdere malen in panne stonden met de Lada, soms wel beangstigend want we stonden soms op plaatsen waar in een maand tijd misschien 5 mensen passeren. Maar altijd liep het goed af, godzijdank!
Lopson had al meteen een verrassing voor ons in petto: we zouden deze nacht slapen in tentjes, midden in de taigawouden! Alle eten veilig en goed afgesloten in de Lada; zeker niet in de tent want het krioelt er van de bruine beren! Of het dan wel veilig was om daar te slapen? Njet problem, volgens onze Siberische vriend. Wij dus maar wat aan de wodka gezeten kwestie van in slaap te geraken die avond...
Maar eerst deden we nog een trekking in de taigawouden: verbluffend mooi, met hier en daar kale bergtoppen die van tussen de woudreuzen omhoog rijsden! We zagen Buizerds, Siberische Bruine Klauwieren, Boomklevers, Matkoppen, een Steenarend, veel Notenkrakers en Siberische Lijsters. Na lang zoekwerk en luisterend naar de geluiden, vonden we eveneens Witkopgors en op een stenige helling zelfs Bergheggemus! De dag erna maakten we opnieuw een stevige wandeling in de taiga en dat leverde nog Witbandkruisbekken, Groene Boompieper, Goudlijster, zingende Koperwieken, een Slechtvalk en een Besrasperwer op als extra soorten, naast de gewone zangvogels die ook bij ons voorkomen natuurlijk! De temperaturen waren in de voormiddag wat draaglijker, en dat leverde op!
We overnachtten die dag in een soort seismologische basis (op z'n Russisch, dus aftands en tot op de draad versleten en verwaarloosd), waar Spiegelroodstaaten zich mooi van dichtbij lieten bewonderen.
De derde dag reed Lopson met ons naar de Selenga-delta, een reusachtige 'binnendelta'. Deze Selengarivier mondt immers niet uit in zee, maar in het Baikalmeer. De delta was 4000 vierkante kilometer groot! We zagen er van in ons bootje vele Zwarte Wouwen, maar ook Meesroodmussen, Oosterse Tortels, Pallas' Rietgors, Wilgengors, Bruine Kiekendieven (een plaatselijke ondersoort met witte stuit), Boerenzwaluwen (eveneens een plaatselijke ondersoort met rode onderdelen), Huiszwaluwen, Slechtvalk, Kraanvogels, Dwergarend, 3 Zeearenden, Blauwe Kiekendieven, Visdiefjes en een juveniele Bastaardarend! Een Reuzenstern volgde ons bootje wel een half uur lang! Op een eilandje in de delta stapten we even rond en daar troffen we een immense kolonie Blauwe Reigers aan, maar ook Drieteenspecht, Fuut, Sperwer, Kleine Plevier en Raaf.
De volgende dag (24/07) reden we naar de steppegebieden tussen Baikalmeer en Mongolië. Hier werd het broeierig heet, zodat we vreesden niet veel vogels te zien. Maar toch: onderweg volop Mongoolse Buizerd (de Engelse naam Upland Buzzard is eigenlijk beter gekozen) en Isabeltapuit in het overweldigende landschap: zo ver het oog reikt golvende steppes, gewoon onmetelijk! De zeldzame zoutmeren bleken een oase voor vogels: Casarca's, Baardmannetjes, Futen, Diksnavelkarekieten, Pallas' Boszangers, Bladkoninkjes en Bruine Boszangers konden we er waarnemen op nog geen half uurtje tijd!
In de drogere gebieden deden we dan weer mooie vondsten van Grote Pieper, Mongoolse Leeuwerik, Amoervalk (vroeger een ondersoort van Roodpootvalk;nu als een aparte soort beschouwd), Kleine Torenvalk en Torenvalk.
Ook Weidegors en Alpenkraai bevolkten de dorre hooglandsteppe. Maar 's avonds kwam de mooiste verrassing van de dag: toen ik met Lopson nog eens vanuit onze tentenplaats een wandelingetje maakte tot op een helling met fan-tas-tisch uitzicht begonnen in de avondzon plots overal Mongoolse Marmotten uit hun holen te komen!
Toen we daar wel een uur lang stil stonden te kijken (en genieten: die omgeving waar onze tenten stonden was gewoon fenomenaal) tikte Lopson plots op mijn schouder, gebaarde mij stil te zijn en wees naar een gestalte aan de rand van een stenige ophoping: een volwassen steppearend zat op nog geen 50 meter van ons op de grond! De vogel moet er al gans de tijd gezeten hebben, maar we waren zo gebiologeerd door de Mongoolse Marmotten dat we hem niet hadden opgemerkt. Wat later vloog de arend op en verschalkte een marmot, pal voor onze ogen! Om nooit te vergeten!!! Uiteraard floten de andere marmotten alarm en op 5 seconden waren ze allemaal verdwenen in hun holen. Die avond ben ik zeer gelukkig in mijn tentje gekropen en bleef ik maar mijmeren over deze prachtige, woeste en ongerepte omgeving...
De dag erna reden we verder richting Mongolië over stoffige zandwegen (nou ja, wegen kan je dat niet noemen: op sommige momenten reden we gewoon over de steppe en was er van enige weg geen spoor meer). We zagen de eerste Hoppen, gewone soorten als Oeverzwaluw, Torenvalk en Tapuit, maar ook Rotsduiven, Slechtvalken, Raven, Zwarte Wouwen, Strandleeuweriken en een indrukwekkende Sakervalk! Aan een zoutmeer foerageerden wel 700 Jufferkraanvogels, maar ook Wulpen, Oeverlopers, Kleine Plevieren, Bosruiters, Witwangsterns, Dwergmeeuwen, Poelruiters, Taigastrandlopers, Tafeleenden en Aziatische Grijze Snippen.
De laatste echte vogelkijkdag bracht ons terug naar Ulan Ude. We doorkruisten achtereenvolgens de steppe, enkele beboste riviervalleien en de taiga om uiteindelijk weer betoverd te worden door het diepblauwe Baikalmeer. Naast een heleboel soorten van de voorbije dagen zagen we als nieuwkomers Klapekster, Citroenkwikstaart, Waterpieper, Zwartkeellijster, Blonde Tapuit en Aziatische Roodborsttapuit.
De volgende dag bleven we met Lopson en Natasja nog in hun thuisstad Ulan Ude, waar we in een park nog Naumann's Lijster, Roodkeelnachtegaal en Grauwe Fitis vonden. 's Avonds hoorden we in hetzelfde park (eigenlijk een groene woestenij, vol plassen en versleten banken) nog Radde's Boszanger, maar we kregen hem niet te zien. Kleine Vliegenvanger, Mugimaki-vliegenvanger, Taigagaai en Dwerguil lieten zich wel vangen in het verrekijkerbeeld. Een mooie afsluiter!

Er is nog veel meer te zien en te beleven in dit deel van Siberië, maar zoals gezegd was het niet louter een vogelreis. Daarvoor is Siberië te mooi: we hebben ook de tijd genomen om met de mensen te praten, te eten en te drinken. Want de gastvrijheid van deze mensen staat in schril contrast met hun armoede...

Samenvattend kan ik zeggen dat Rusland een zeer intrigerend land is, veel te groot natuurlijk, maar bevolkt door zeer sympathieke mensen (al zijn ze soms wat nors; éénmaal je daar door geraakt zijn ze zeer hartelijk). Maar bovenal is Rusland een vat vol contrasten: van de decadente 'Las Vegas-toestanden' in Moskou (een Amerikaan vertelde ons er dat je zulke decadentie zelfs in de States niet vindt), de splendeur van het schitterende Sint-Petersburg en de pracht van de uitgestrektste bossen ter wereld, tot de schrijnende armoede in Siberische dorpen waar de winters ongenadig zijn, maar de mensen weerbarstig als het weer zelf. En natuurlijk de vogels: een heerlijke mix van 'soorten van bij ons' en oosterse soorten met af en toe een exotische verschijning.
Ik keer nog terug!

Nog enkele beelden uit Siberië (vogels niet gefotografeerd, wegens geen geschikt materiaal):

De hoofdweg naar Mongolië door de eindeloze steppe:


Zicht vanuit de tent over de steppe richting Mongolië:


Zicht op de Selenga-delta vanuit één van de weinige nederzettingen in het gebied (waar we 's middags gastvrij onthaald werden met een lekkere vismaaltijd):


De seismologische basis waar we een nacht verbleven...


De prachtige taigawouden in Zuid-Siberië:


En toch ook ééntje van Moskou (de befaamde Sint-Basiliuskerk op het Rode Plein):


En ééntje uit Sint-Petersburg (Didier en ik aan het Peterhof, één van de winterpaleizen van Peter De Grote):

Toon

Aantal berichten : 90
Leeftijd : 47
Woonplaats : Wetteren
Registration date : 22-04-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op zo 13 jan 2008, 01:46

bedankt voor deze zeer uitgebreide en boeiende verslaglegging Toon :508:
mijn broer gaat dit jaar voor 3 weken naar Siberië, zal hem met plezier op deze tekst wijzen...
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Sdry op zo 13 jan 2008, 15:50

wow ! lijkt me een fantastische reis geweest te zijn.
avatar
Sdry

Aantal berichten : 405
Leeftijd : 32
Woonplaats : Kwatrecht
Registration date : 29-03-07

http://natuurpracht.vps14.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  dingsken op zo 13 jan 2008, 16:29

Inderdaad mooie reis. Bedankt om ons even mee te nemen! Very Happy
Laatste fototje: geen onbekende gezichten in Wetteren centrum! Nu weten we eindelijk wie achter de naam hoort.
avatar
dingsken

Aantal berichten : 215
Woonplaats : Wetteren
Registration date : 06-10-06

http://users.pandora.be/dingsken/website/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op zo 13 jan 2008, 16:57

dingsken schreef:Laatste fototje: geen onbekende gezichten in Wetteren centrum! Nu weten we eindelijk wie achter de naam hoort.

en zeker niet in de Zot'n Hond zaliger... Razz Razz Razz
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Toon op ma 14 jan 2008, 00:23

tseef schreef:
dingsken schreef:Laatste fototje: geen onbekende gezichten in Wetteren centrum! Nu weten we eindelijk wie achter de naam hoort.

en zeker niet in de Zot'n Hond zaliger... Razz Razz Razz

Zot'n Hond zaliger??? Hij bestaat nog hoor, maar niet lang meer op de huidige locatie... Crying or Very sad
@Sdry en Dingsken: was idd een prachtige reis, onvergetelijk zelfs... We kunnen alleen maar hopen (en er alles aan doen) dat het hier ook weer ooit wat beter wordt... Natuur is toch het mooiste op aarde; het geeft ons allen zuurstof en vreugde (amai, zo emotioneel, maar toch is het waar).
@Tseef: als je broer naar Siberië gaat kan hij altijd mijn vogelgids lenen: The birds of Russia and adjacent territories'. Het is de enige veldgids die gans Rusland beslaat, wel wat gedateerd, maar toch goed. Ik heb hem zelf tweedehands gekocht van een Duitser via amazon. Het is een vertaling van de originele Russische versie.
Laat maar weten, graag gedaan!
Ook voor tips en advies ivm visum e.d. mag je mij altijd contacteren: de Russen maken het je moeilijk, maar eens je er bent, vergeet je die gastvrije mensen nooit meer (tenzij je te veel wodka drinkt; dan vergeet je alles...)!


Laatst aangepast door op ma 14 jan 2008, 00:49; in totaal 1 keer bewerkt

Toon

Aantal berichten : 90
Leeftijd : 47
Woonplaats : Wetteren
Registration date : 22-04-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Toon op ma 14 jan 2008, 00:26

dingsken schreef:Inderdaad mooie reis. Bedankt om ons even mee te nemen! Very Happy
Laatste fototje: geen onbekende gezichten in Wetteren centrum! Nu weten we eindelijk wie achter de naam hoort.

Dingsken, laat jij ook eens weten wie achter jouw naam hoort? Je bent van Wetteren en waarschijnlijk ook geen onbekend gezicht voor mij. Maar is die foto bij je avatar nog 'up-to-date'??? En vooral: woon je in het centrum?

Toon

Aantal berichten : 90
Leeftijd : 47
Woonplaats : Wetteren
Registration date : 22-04-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op ma 14 jan 2008, 09:13

Toon schreef:@Tseef: als je broer naar Siberië gaat kan hij altijd mijn vogelgids lenen: The birds of Russia and adjacent territories'.

mijn broertje was vroeger meer op vogels gericht dan nu, denk dat hij zelfs zijne verrekijker niet zal meenemen... Wink
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

reisverslagen

Bericht  ericvanmarck op di 05 feb 2008, 21:10

Ben nog steeds een aantal mensen een reisverslag schuldig (kerstvakantie 2007-2008, met eigen wagen naar Castilla y León, Extremadura, Andulucía…). Het komt, het komt…Eventjes een tipje van de sluier oplichten: de topwaarneming was voor een keer geen vogel,wél: Iberisch lynx Lynx lynx pardinus, waarvan we twee exemplaren langdurig en bij goed licht (voormiddag) konden waarnemen in de Sierra de Andújar. Mogelijk het zeldzaamste zoogdier in Europa (aantal geschat op 150 exemplaren)! Verder, uiteraard, ook veel vogels: ruim 350 grote trappen gezien in Castilla y León (Villafáfila is een must voor wie goed grote trappen wil zien!), soms in groepen van rond de tachtig vogels, Spaanse keizerarend (nog zo een zeldzaam dier, in de Sierra de Andújar en in Doñana), grijze wouw (een stuk of vijf op verschillende plaatsen in Extremadura en in Doñana), zeer veel rode wouwen (een groep van rond de dertig terwijl we, mijn vrouw Terry en ik, naar de grote trappen stonden te kijken. Erg lastig was kleine trap, maar in La Serena was het toch prijs: een groep van 250 ex. langs de weg in een grasveld. Witkopeenden waren makkelijk in Zoñar, maar knobbelmeerkoet is niet gelukt. Grote groepen zwarte ooievaars in Doñana (tot 25 stuks samen), talrijke ooievaars, sommige al klepperend, zwarte ibissen, etc.. etc…Vreemd op 1 januari boerenzwaluw en huiszwaluw te horen en te zien, maar ja, Afrika lag aan de overkant. Het was genieten, echt waar!
Eric

ericvanmarck

Aantal berichten : 8
Registration date : 14-05-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op wo 06 feb 2008, 13:28

laat maar komen dat volledige verslag Eric ! wat een aantallen zeg ! affraid
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  wouter op wo 02 apr 2008, 13:54

Hallo,

Ik zit hier voor het moment in Athene. Gisteravond 2 uurtjes gaan birden op Mt. Imittos. Ik serveer jullie alvast volgend soortenlijstje om duimen en vingers van af te likken.

Olivaceous warbler (hoe heet dat beest weer in het Nederlands ?), Rüppels grasmus, Kleine zwartkop, Rotsklever, Aziatische steenpatrijs, Arendbuizerd (4 stuks), Bruinkeelortolaan, Hop, Alpengierzwaluw, Baardgrasmus, Oostelijke blonde tapuit, Blauwe rotslijster en Rouwmees als meest speciale soorten. Daarnaast ook nog de usual Zuid-Europa stuff.

En dit alles op een berghelling van enkele 10tallen hectaren op 15 minuten van Athene centrum, en allemaal gemakkelijk te vinden: een aanrader !

mvg

Wouter

Wouter

wouter

Aantal berichten : 856
Leeftijd : 44
Woonplaats : Kalken
Registration date : 08-12-06

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op wo 02 apr 2008, 20:45

we springen direkt in het vliegtuig wouter ! Razz
by the way, Olivaceous warbler = Vale Spotvogel...
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Toon op wo 02 apr 2008, 22:40

Ik vertrek nu vrijdag met NP Gent (jaja, met Geert Spanoghe en de crème de la crème van vogelkijkend Vlaanderen - niet dat ik mezelf daar bij reken...) naar het zuiden van Israël. We gaan er de typische woestijnsoorten gaan bekijken en natuurlijk vooral de vogeltrek, die er fenomenaal is. Op sommige dagen bvb. op 3 uur tijd zo'n 10.000 steppebuizerds en honderden steppenarenden...
Maar ook de zangvogeltrek schijnt er fantastisch te zijn: in zuid-Israël liggen veel oases en kunstmatige vijvers waar de uitgeputte zangvogels 's nachts neerstrijken en dus 's anderendaags uitstekend te bekijken zijn. Een verslagje volgt ongetwijfeld!

Toon

Aantal berichten : 90
Leeftijd : 47
Woonplaats : Wetteren
Registration date : 22-04-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op do 03 apr 2008, 08:57

veel kijkplezier ginder Toon en laat ons nadien zeker iets weten...
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op za 31 mei 2008, 18:43

Subject: Waarnemingen Baai van de Somme


Yoo de mannen ,

We zijn terug van weggeweest .

Huismus , Huiszwaluw , Boerenzwaluw , Gierzwaluw , Merel , Zanglijster , Grote Lijster , Zwarte Roodstaart , Goudhaantje , Vink , Groenling , Tjiftjaf , Heggenmus , Koekoek , Geelgors , Tuinfluiter , Koolmees , Turkse Tortel , Houtduif , Kneu , Veldleeuwerik , Buizerd , Distelvink , Fuut , Sprinkhaanrietzanger , Zwartkop , Grasmus , Spreeuw , Kauw , Kraai , Roodborsttapuit , Patrijs , Witte Kwik , Spotvogel , Grote Bonte Specht , Grauwe Vliegenvanger , Winterkonink , Zilvermeeuw , Staartmees , Sperwer , Torenvalk , Blauwe Reiger , Groene Specht , Wilde Eend , Knobbelzwaan , Meerkoet , Waterhoen , Roek , Bergeend , Kleine Zilverreiger , Roodborst , Aaalscholver , Zwarte Wouw , Fitis , Bosrietzanger , Kuifmees , Krooneend , Kuifeend , Rode Patrijs , Zwarte Zwaan , Wilde Zwaan , Lepelaar , Kluut , Steltkluut , Geoorde Fuut , Dodaars , Tureluur , Scholekster , Kraanvogel , Kokmeeuw , Grote Zilverreiger , Grauwe Gans , Slobeend , Tafeleend , Kievit , Ooievaar , Ekster , Bonte Vliegenvanger .

Uitvalsbasis was Mesnil-Domqueur , een 'dorp' (een echt boerengat) met 60 inwoners . Het mooie was toch dat we van op het terras 31 soorten konden waarnemen . 't Was lang geleden dat ik nog soorten zoals Kneu , Distelvink , Spotvogel , Geelgors , Grauwe Vliegenvanger en Huiszwaluw zomaar voor het 'grijpen' had .

Een echte aanrader voor wie van de totale rust houdt !

Groeten en tot...

Jefken en Marleen
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Extremadura 9-16 mei 2007

Bericht  Peter Claus op zo 01 jun 2008, 10:01

Extremadura
9 – 16 mei 2007


Beleefd door: Tim Audenaert, Peter Claus & Marnix Vandegehuchte

9 mei 2007: Monfraguë (Peña Falcón)

Rotszwaluw, Roodstuitzwaluw, Alpengierzwaluw, Zwarte ooievaar (op nest), Slangenarend, Vale gier, Aasgier, Grijze gors, Blauwe rotslijster, Nachtegaal, Zwarte roodstaart, Blauwe ekster, Zwarte wouw, Rode wouw, Buizerd, Rode patrijs, Koekoek, Kuifleeuwerik, Raaf;

10 mei 2007: kampeerplek Rio Almonte (brug, weg tussen Torrejón el Rubio & Trujillo)

Hop, Grote Gele kwikstaart, Witte kwikstaart, Zwarte spreeuw, Torenvalk, Roodkopklauwier, Grote karekiet, Oeverloper, Vale gierzwaluw, Rietgors, Roodborsttapuit, Koereiger, Rode patrijs, Parelhagedis, Blauwe ekster, Adderringslang, Spaanse Groene kikker, Koekoek, Bijeneter, Grauwe gors, Kuifleeuwerik, Vos, Wilde eend, Blauwe reiger;

10 mei 2007: Monfraguë (el castillo, Peña Falcón, Villarreal de San Carlos, La Bascula, Portillo del Tietar)


Dwergarend, Slangenarend, Havikarend (2), Spaanse keizerarend (4), Aasgier, Vale gier, Monniksgier, Torenvalk, Zwarte wouw, Wielewaal, Nachtegaal, Hop, Roodkopklauwier, Blauwe ekster, Klapekster, Bijeneter, Baardgrasmus, Provençaalse grasmus, Raaf, Grijze gors, Blauwe rotslijster, Oehoe, Zwarte ooievaar, Roodstuitzwaluw, Alpengierzwaluw, Huiszwaluw, Rotszwaluw, Roodborsttapuit, Adderringslang, Parelhagedis, Boomleeuwerik, Blonde tapuit;

10 mei 2007: parasoldennen thv Monroy (weg tussen Torrejón el Rubio & Cáceres)

Ooievaar, Spaanse mus, Grauwe gors, Kwartel, Dwergarend, Rode wouw, Vale gier, Zwarte wouw, Blauwe ekster, Hop, Klapekster, Roodkopklauwier;

11 mei 2007: Monfraguë (Villarreal de San Carlos, La Bascula, Mirador de la Higuerilla, Portillo del Tietar, Peña Falcón)

Zwarte ooievaar, Havikarend (baltsend koppel), Dwergarend, Monniksgier, Aasgier, Vale gier, Roodstuitzwaluw, Blonde tapuit, Alpengierzwaluw, Boomleeuwerik, Wielewaal, Baardgrasmus, Kleine zwartkop, Provençaalse grasmus, Grijze gors, Grauwe gors, Europese kanarie, Zwarte wouw, Rode wouw, Sperwer, Bijeneter, Spaanse mus, Nachtegaal, Blauwe rotslijster, Ooievaar, Buizerd, Rotszwaluw, Oeverzwaluw;

11 mei 2007: Kerncentrale Almaraz (nabij Saucedilla)

Grijze wouw (2), Purperkoet, Snor, Grote karekiet, Fuut, Lepelaar, Kleine zilverreiger, Purperreiger, Blauwe reiger, Koereiger, Dwergarend, Cetti's zanger, Graszanger;

11 mei 2007: Trujillo (stadje zelf & steppes ten NW ervan: slaapplaats)


Kleine trap, Kleine torenvalk, Slangenarend, Dwergarend, Klapekster, Rode patrijs, Kortteenleeuwerik, Kuifleeuwerik, Blauwe ekster, Vale gierzwaluw, Roodkopklauwier, Spaanse mus, Ooievaar, Roodstuitzwaluw;

12 mei 2007: steppes tussen St-Marta de Magasca & Cáceres

Kleine trap, Grote trap, Griel, Zwartbuikzandhoen, Rode patrijs, Kuifkoekoek, Kalanderleeuwerik, Kortteenleeuwerik, Roodkopklauwier, Klapekster, Scharrelaar, Hop, Bijeneter, Grauwe kiekendief, Slangenarend, Dwergarend, Monniksgier, Vale gier, Kleine torenvalk, Torenvalk, Buizerd, Tapuit, Blonde tapuit, Spaanse mus, Roodborsttapuit, Blauwe ekster, Raaf, Koereiger, Kleine zilverreiger, Steenuil;

12 mei 2007: Embalse de Guadiloba (Cáceres)

Vorkstaartplevier (9), Steltkluut, Dwergstern, Oeverloper, Kleine plevier, Tureluur, Kokmeeuw, Kleine mantelmeeuw, Geelpootmeeuw, Klapekster, Monniksgier, Wielewaal, Fuut, Vale gier;

12 mei 2007: steppes ten O van Belén


Grote trap, Kleine trap, Griel, Hop, Kleine torenvalk, Klapekster, Vale gier, Monniksgier, Buizerd, Ooievaar, Koereiger, Steltkluut, Dodaars, Graszanger, Steenuil;

13 mei 2007: steppes tussen St-Marta de Magasca & Cáceres (o.a. op slaapplaats nabij baltsplek grote trap ten Z van St-Marta de Magasca)

Moorse nachtzwaluw, Grote trap, Kleine trap, Griel, Kwartel, Kalanderleeuwerik, Kuifkoekoek, Blauwe ekster, Hop, Scharrelaar, Kleine torenvalk, Buizerd, Grauwe kiekendief, Monniksgier, Vale gier, Dwergarend, Spaanse mus, Zwartbuikzandhoen, Roodkopklauwier, Rode patrijs, Bijeneter, Steenuil;

13 mei 2007: Embalse de Talavan

Steenarend (kp op nest met in jong, in eucalyptussen), Grote karekiet, Kuifkoekoek, Slangenarend, Dodaars, Fuut, Meerkoet, Graszanger, Vale gier;

13 mei 2007: parasoldennen thv Monroy (weg tussen Torrejón el Rubio & Cáceres)

Dwergarend, Rode wouw, Spaanse mus;

13 mei 2007: Oropesa (omgeving tankstation langs autosnelweg richting Madrid)


Grijze wouw (3), Bijeneter, Koereiger, Kleine torenvalk;

13 mei 2007: Kerncentrale Almaraz (nabij Saucedilla)

Grijze wouw, Purperkoet, Purperreiger, Kwak, Bruine kiekendief, Grote karekiet, Kleine karekiet, Snor, Cetti's zanger, Witwangstern, Steltkluut;

14 mei 2007: Torrejón el Rubio (pyloon in Finca de Taheña, ongev. 1,5 km ten N van weg)

Spaanse keizerarend (op nest met jong), Roodkopklauwier, Hop, Blauwe ekster;

14 mei 2007: Monfraguë (groene wandeling vanuit Villarreal de San Carlos)

Slangenarend, Dwergarend, Monniksgier, Vale gier, Grote Gele kwikstaart, Cirlgors, Bijeneter, Kleine zwartkop;

14 mei 2007: Monfraguë (Mirador de la Higuerilla)


Monniksgier (op nest), Blonde tapuit, Zwarte ooievaar, Wielewaal, Europese kanarie, Aasgier, Theklaleeuwerik;

14 mei 2007: Monfraguë (Peña Falcon)

Dwergarend, Havikarend (2), Blauwe rotslijster, Roodstuitzwaluw, Rotszwaluw, Winterkoning, Raaf;

14 mei 2007: kampeerplek Rio Almonte (brug, weg tussen Torrejón el Rubio & Trujillo)


Roodstuitzwaluw, Appelvink, Koereiger, Vos;

15 mei 2007: Sierra de Gredos (Plataforma, Hoyos del Espino)

Spaanse steenbok, Ortolaan, Grijze gors, Zwarte roodstaart, Kneu, Grasmus, Zwarte kraai, Raaf, Monniksgier, Vale gier, Grote Gele kwikstaart, Iberische Gele kwikstaart, Tapuit (witte keel), Rotszwaluw, Heggenmus, Buizerd, Veldleeuwerik, Roodborstapuit, Rode patrijs, Blauwborst, Slechtvalk;

15-16 mei 2007: camping nabij Vallalodid

Wielewaal;

___________________________
[u]

Beter laat dan nooit! Laughing
avatar
Peter Claus

Aantal berichten : 285
Registration date : 15-10-06

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Sdry op zo 01 jun 2008, 14:16

Zowat alles gezien wat er te zien valt zou ik zou zeggen ? Shocked

Indien geen herexamens zouden we( fdv en ik) deze zomer 6-8 weken naar Spanje & Portugal gaan , waaronder zeker extramaura, ik denk dat we toch wel ons best gaan mogen doen om ook zoveel te zien, alles natuurlijk tegengekomen of heb je weet van exacte locaties voor bepaalde soorten ?
avatar
Sdry

Aantal berichten : 405
Leeftijd : 32
Woonplaats : Kwatrecht
Registration date : 29-03-07

http://natuurpracht.vps14.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op zo 01 jun 2008, 17:30

als tseef junior wat groter is, staat Extremadura zeker op het verlanglijstje, wat een soortenrijkdom zeg Shocked
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Sdry op di 03 jun 2008, 13:09

erg lang geleden : (6 aug)

Sdry schreef:net terug van 10 dagen engeland , daar ook een dode das gezien ! , verdre nog visarend, otters, grote zaagbek en eekoorns(grijze en rode) als beste waarnemingen, verslagje en foto's volgen wel eens alles gesorteerd en uitgepakt is Very Happy

Dat reisverslag is er nog niet (ik werk omgekeerd chronologisch), dat van de reis daarna (Pyreneeën) is er al gedeeltelijk Very Happy (1/3).

Je kan het vinden op http://www.natuuralbum.com onder reizen / Pyreneeën 2007 , de rest van de site is ook nog in intwikkeling ( tijdgebrek als student Razz ), buiten deze pagina en flora/ paarse schubwortel moeten alle pagina's nog opgevult worden met inhoud Embarassed , er wordt aan gewerkt ! , zouden er ongeveer zoals dit moeten gaan uitzien.

Foto's van Filip, mezelf en nog een maat Very Happy
avatar
Sdry

Aantal berichten : 405
Leeftijd : 32
Woonplaats : Kwatrecht
Registration date : 29-03-07

http://natuurpracht.vps14.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op di 03 jun 2008, 14:16

lap zeg, weeral concurrentie, straks kan ik hier den boel sluiten Razz

mooie site Sdry, als hij wat meer up to date is zet ik hem zeker bij de links Wink

en af en toe een fotooke op dit forum niet vergeten hè...
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  fdv op di 03 jun 2008, 20:42

Mooie lijst Peter!
Zoiets doet me nog meer zin krijgen in onze reis er naartoe deze zomer :)


tseef schreef:
en af en toe een fotooke op dit forum niet vergeten hè...


Wordt wat mij betreft ook zeker niet vergeten Tseef, maar de laatste weken jammergenoeg nog niet de tijd gehad mn fototoestel vast te nemen Sad
avatar
fdv

Aantal berichten : 324
Leeftijd : 33
Woonplaats : Sint-Lievens-Houtem (Vlierzele)
Registration date : 10-09-07

http://filipdevos.jalbum.net/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  jelle vdb op di 03 jun 2008, 20:55

Nu pas ontdekt dat ook hier reisverslagjes staan.
Niks zo leuk om te lezen en weg te dromen als reisverslagen!

Bij deze eentje van mij op het natuur-forum:

http://natuur-forum.be/topic.asp?TOPIC_ID=6384

jelle vdb

Aantal berichten : 32
Leeftijd : 32
Woonplaats : Wieze
Registration date : 17-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Sdry op di 03 jun 2008, 22:31

Is een schitterend verslag ! had het al gelezen en zouden deze zomer mogelijk ook die richting uitgaan voor een periode(geinspireerd op je verslag Very Happy ) , zou me anders een iets exactere locatie kunnen pm'd waar je die wolven gezien hebt ? zou wel een erg mooie waarneming zijn :o (en nu we toch bezig zijn ^^ die hoenderdrinkplaats ziet er ook facinerend uit)
avatar
Sdry

Aantal berichten : 405
Leeftijd : 32
Woonplaats : Kwatrecht
Registration date : 29-03-07

http://natuurpracht.vps14.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op wo 04 jun 2008, 00:10

tseef schreef:lap zeg, weeral concurrentie, straks kan ik hier den boel sluiten Razz

mooie site Sdry, als hij wat meer up to date is zet ik hem zeker bij de links Wink

en af en toe een fotooke op dit forum niet vergeten hè...

ik heb jullie site ondertussen bij de links geplaatst !
zit er een strategie achter de naam 'natuuralbum' ? leunt sterk aan bij 'natuurfotoalbum'... graantje meepikken ?
en tussen ons gezegd en gezwegen : er staat een serieuze deetee-fout op de homepage... Embarassed

verder veel succes met deze mooie site Sdry en fdv cheers :232:

en voor de geïnteresseerden, hier nog eens de link : http://www.natuuralbum.com/
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Sdry op wo 04 jun 2008, 00:20

euh het moest oorspronkelijk natuurpracht worden maar dat domein is inmiddels ingenomen, kreeg van hostbasket de kans gratis een domein te registreren dus moest snel beslissen.

Spelling is niet echt mijn sterkste kant :d fdv gaat na zijn examens alles eens controleren Embarassed heb inmiddels ook een paar bugs in firefox gefixt.
avatar
Sdry

Aantal berichten : 405
Leeftijd : 32
Woonplaats : Kwatrecht
Registration date : 29-03-07

http://natuurpracht.vps14.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op wo 04 jun 2008, 00:23

aangevult moet zijn aangevuld... Wink
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Peter Claus op wo 04 jun 2008, 09:01

Sdry schreef:Zowat alles gezien wat er te zien valt zou ik zou zeggen ? Shocked

Indien geen herexamens zouden we( fdv en ik) deze zomer 6-8 weken naar Spanje & Portugal gaan , waaronder zeker extramaura, ik denk dat we toch wel ons best gaan mogen doen om ook zoveel te zien, alles natuurlijk tegengekomen of heb je weet van exacte locaties voor bepaalde soorten ?

Het was al m'n 4e keer extremadura, dus ondertussen ken ik enkele 'exacte' locaties. Hopelijk volgend voorjaar de 5e keer!
Slechts 1 dip: witbuikzandhoen Embarassed
avatar
Peter Claus

Aantal berichten : 285
Registration date : 15-10-06

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  jelle vdb op wo 04 jun 2008, 17:14

Ik zal je een kaartje maken met de exacte locaties en een paar tips voor de stre(e)k(en) aldaar.
Verwacht het een deze maar in je rmailbox Sdry!

jelle vdb

Aantal berichten : 32
Leeftijd : 32
Woonplaats : Wieze
Registration date : 17-02-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Sdry op do 31 jul 2008, 19:18

Het pyreneëen verslag is eindelijk af (http://www.natuuralbum.com/subcontent/reizen/pyr/pyr.htm ) , vanacht vertrekken we (fdv en ikzelf) op reis voor 6 weken, dus verwacht je in de loop van komend jaar maar aan een megaverslag Very Happy

We gaan naar La Brenne , Agiumolles, Zaragoza, Sierra Nevada , Tarifa en omstreken, Donana , Extramadura, Zilveren kust en noord Portugal , Sierra de Culebra en richting Pico's d'Europa (moet ik nog beetje uitzoeken in de komende uren Razz )

Tot midden september gasten !
avatar
Sdry

Aantal berichten : 405
Leeftijd : 32
Woonplaats : Kwatrecht
Registration date : 29-03-07

http://natuurpracht.vps14.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Reisverslag Eilat

Bericht  Toon op vr 22 aug 2008, 17:29

Hallo, lang geleden...
Ik heb echt niet veel tijd meer om op de fora te komen, maar ben nu een weekje met vakantie geweest (met Natuurpunt op 'wildlife cruise' in de Golf van Biskaje: walvissen, dolfijnen en zeevogels kijken!).
Een verslag van deze prachtige ervaring volgt later wel. Ik kan al vertellen dat we alle pijlstormvogels van Europa zagen (twee nieuwe soorten voor mij: kleine en grauwe pijlstormvogel), alsook vele vorkstaartmeeuwen (ook nieuwe soort voor mij), jan van genten en stormvogeltjes. Er werden ook enkele Wilson's stormvogeltjes gespot, maar deze heb ik jammer genoeg gemist. Qua walvissen was het niet zo vet, door het ruige weer in de Golf. Gelukkig niet zeeziek geweest, in tegenstelling tot vele anderen...
Maar enkele mooie waarnemingen van Gewone Vinvis (joekels van 25 meter lang), Bruinvis, Noordatlantische Grienden, Gestreepte Dolfijnen, Kortsnuitdolfijnen, Tuimelaars en enkele andere soorten!

Maar ik beloofde lang geleden al een verslag van de Eilatreis (eigenlijk Zuid-Israëlreis) in april. Ik kom er zelf niet toe, dus verwijs ik graag naar het uitgebreide fotoverslag op deze link: http://picasaweb.google.com/groenlinkbovenschelde/20080405Eilat2008

Ik kan enkel zeggen dat de foto's voor zichzelf spreken: Zuid-Israël is een overweldigende bestemming voor vogelkijkers!

Een geschreven verslag volgt later op dezelfde site; ik hou jullie op de hoogte.

Toon

Aantal berichten : 90
Leeftijd : 47
Woonplaats : Wetteren
Registration date : 22-04-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  fdv op vr 19 sep 2008, 21:41

Sdry schreef: Vanacht vertrekken we (fdv en ikzelf) op reis voor 6 weken, dus verwacht je in de loop van komend jaar maar aan een megaverslag Very Happy

We gaan naar La Brenne , Agiumolles, Zaragoza, Sierra Nevada , Tarifa en omstreken, Donana , Extramadura, Zilveren kust en noord Portugal , Sierra de Culebra en richting Pico's d'Europa


Als voorsmaakje op dat megaverslag dat er nog niet onmiddellijk zal zijn, zal ik de komende weken pogen een kleine selectie van de reisfoto's te posten.

Ik zal per verschillend gebied werken, beginnende bij La Brenne dus, waar we van 1 tot 5 aug verbleven.


Zonnebloemen a volonté
Enkele waarnemingen:
Ree
Beverrat
Koningspage
Boomkikker
Muurhagedis
Eén van de vele meertjes.
Alsook een close-up van een opgedroogd meertje.

avatar
fdv

Aantal berichten : 324
Leeftijd : 33
Woonplaats : Sint-Lievens-Houtem (Vlierzele)
Registration date : 10-09-07

http://filipdevos.jalbum.net/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op vr 19 sep 2008, 23:55

6 weken la douce France en Spanje, moet fantastische reis geweest zijn !
laat maar komen die heerlijke plaatjes :501:
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  fdv op ma 22 sep 2008, 20:39

tseef schreef:6 weken la douce France en Spanje, moet fantastische reis geweest zijn !
laat maar komen die heerlijke plaatjes :501:

Dat was het zeker Tseef! Onvergetelijk!

Hierbij het vervolg...


Na La Brenne reden we door richting Spanje, meer bepaald naar het natuurpark Aiguamolls, met eerst een kleine tussenstop bij Cap de Creus.Een beeld van Aiguamolls...
... genomen van op één van de uitkijktorens die er aanwezig zijn.
Damherten
Napoleonwever (?)
En nog een ochtendlijk sfeerbeeldje van in één van de kijkhutten.
Na enkele dagen Aiguamolls besloten we op 9 augustus verder te trekken richting de steppegebieden rondheen Zaragoza. Hierbij kwamen we langsheen bosbrandgebied in de buurt van Castejón de Valdejasa.
Waarbij blushelikopters nog volop aan het nablussen waren.
Onze oorspronkelijk geplande route (die doorheen het bosbrandgebied liep) volgen was niet aan te raden, en werd ons ook nadrukkelijk verboden door de lokale politie, met de voor ons ondertussen legendarisch geworden zin: "You're in a fire area, it's better you go back to the village!" Laughing
Een deel van het landschap dat gespaard bleef van de vlammen.

avatar
fdv

Aantal berichten : 324
Leeftijd : 33
Woonplaats : Sint-Lievens-Houtem (Vlierzele)
Registration date : 10-09-07

http://filipdevos.jalbum.net/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op ma 22 sep 2008, 23:48

fdv schreef:Napoleonwever (?)verwilderde populatie...
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  fdv op di 23 sep 2008, 23:41

Het vervolg van een paar dagen vertoeven rondheen Zaragoza...Met daarbij ook een bezoekje aan de ruïnes te Belchite.


Een dag doorheen dit gebied rijden, zonder ook maar één ander mens of huis tegen te komen, gaf best een bijzonder gevoel.


Een kleine canyon...
...met o.a. tal van deze Argiope lobata.
Water tegenkomen is ook niet vanzelfsprekend in dergelijk gebied.Vale gieren.Het landschap ten zuidwesten van Zaragoza.
Buthus occitanus (?)

avatar
fdv

Aantal berichten : 324
Leeftijd : 33
Woonplaats : Sint-Lievens-Houtem (Vlierzele)
Registration date : 10-09-07

http://filipdevos.jalbum.net/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Zwammer op wo 24 sep 2008, 07:33

Amaai, prachtige foto's !
Zwammer :501:
avatar
Zwammer

Aantal berichten : 792
Leeftijd : 67
Woonplaats : Overmere
Registration date : 20-01-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op wo 24 sep 2008, 11:40

zalige foto's, zeer mooie streek daar ! affraid
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Sdry op wo 24 sep 2008, 20:52

Ja ! mooi was het daar zeker , van de gebieden die we aandeden, hebben die paar dagen een van de grootste indrukken bij mij persoonlijk nagelaten, waartegen extramadura, dat veel bekender is , in de zomer iets saaier (buiten de roofvogels natuurlijk) is op gebied van landschap.

het gebied tussen Zaragoza en belchite is nauwelijks touristisch, vlot toegangkelijk (als het droog is , en 4x4 kan geen kwaad), en immens mooi, en je kan er de duponts leeuwerik waarnemen ! (deden wij niet)
avatar
Sdry

Aantal berichten : 405
Leeftijd : 32
Woonplaats : Kwatrecht
Registration date : 29-03-07

http://natuurpracht.vps14.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  fdv op do 25 sep 2008, 19:28

Bedankt Zwammer en Tseef!

Het is inderdaad ook voor mij zo dat de streek rond Zaragoza één van de hoogtepunten van de reis was op gebied van landschap. Extremadura wordt een locatie om nog eens over te doen in het voorjaar he Sdry! Wink


En dan nu nog een klein vervolgje...


Na Zaragoza trokken we verder richting lynxengebied ten noorden en noordwesten van Andujar.
Dit hier was jammergenoeg wel de enige lynx die we te zien kregen!Bijeneter
En nog een laatste van het landschap aldaar.
Hierna zetten we koers richting de Sierra Nevada, waarbij we de Pico Veleta beklommen (3396m).
Het uitzicht van op de top.
Alvorens naar Tarifa verder te trekken bevonden we ons heel even in het Verenigd Koninkrijk, door Gibraltar te bezoeken op 15aug.

De befaamde Rots van Gibraltar.

avatar
fdv

Aantal berichten : 324
Leeftijd : 33
Woonplaats : Sint-Lievens-Houtem (Vlierzele)
Registration date : 10-09-07

http://filipdevos.jalbum.net/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  fdv op za 27 sep 2008, 20:11


Na Gibraltar gingen we richting Tarifa. (15 - 17 aug)
Met uitzicht op Marokko.
De kustlijn bij Tarifa.
Omringd door ooievaars...

Gaande van overtrekkende bellen,laag overvliegende exemplaren,
tot zittende ooievaars in de rijstvelden.
Een paar van de libellen die massaal aanwezig waren in en rond de rijstvelden.

Brachythemis (?)En zo zien de koeien er daar uit! Weides met groen gras kunnen ze daar wel vergeten.
Juv. roodkopklauwier (?)
Reigerslaapplaats
Tarifa bij volle maan!
avatar
fdv

Aantal berichten : 324
Leeftijd : 33
Woonplaats : Sint-Lievens-Houtem (Vlierzele)
Registration date : 10-09-07

http://filipdevos.jalbum.net/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  tseef op za 27 sep 2008, 20:28

fdv schreef:Juv. roodkopklauwier (?)inderdeed...

zeg mannen, volgend jaar ga ik mee hoor... :run:
avatar
tseef

Aantal berichten : 19237
Leeftijd : 50
Woonplaats : Overmere
Registration date : 24-09-06

http://www.overmeersevogels.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Sdry op za 27 sep 2008, 23:03

Very Happy kan je zolang vakantie nemen ? fdv studeert af(normaal), dus die gaat wrsch nog veel langer op reis volgend jaar :o

Die ooievaars waren wel de max, en waren ook de reden waarom we net dan daar wouden zijn, de eerste dag zagen we er geen enkele , een beetje teleurgesteld hadden we het al opgegeven en besloten we naar een gierenrots te rijden iets noordelijk, net voor we begonnen terug te rijden richting tarifa zagen we een bel in de verte, op 3 km afstand ofzo , waren enkele 1000'den ooievaars !!

De uitzichten op marroko en die ondergaande maan, dat was dus gewoon van onze slaapplaats he Very Happy vind maar een camping/hotel waar je zo ongestoord van het landschap kan genieten, we gaven een paar conforten op, maar kregen er zoveel voor in de plaats Very Happy
avatar
Sdry

Aantal berichten : 405
Leeftijd : 32
Woonplaats : Kwatrecht
Registration date : 29-03-07

http://natuurpracht.vps14.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  fdv op wo 01 okt 2008, 15:42

Nog eens een vervolgje...


Na Tarifa trokken we richting het natuurpark Donana (18-21 augustus), met eerst een tussenstop bij het stadje Cadiz, dat langs 3 zijden omgeven wordt door de Atlantische Oceaan.
Met daarbij ook een bezoek aan Castillo de Santa Catalina.


De volgende ochtend was het genieten van de zonsopgang in het natuurpark.Kleine zilverreigers


Krabben die er massaal voorkomen.
DwergarendKuifleeuwerik
Flamingo'sZonsondergang nabij het dorpje Bonanza.


avatar
fdv

Aantal berichten : 324
Leeftijd : 33
Woonplaats : Sint-Lievens-Houtem (Vlierzele)
Registration date : 10-09-07

http://filipdevos.jalbum.net/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  bosuil op wo 01 okt 2008, 16:05

Wat een prachtige reis ! :grea: :lo: :grea:
En dat gewoon met de auto en low budget (veronderstel ik). :whi:

Dit moet ge echt doen als ge jong zijt, want later komt het er niet meer zo gemakkelijk van.
avatar
bosuil

Aantal berichten : 127
Leeftijd : 54
Woonplaats : Kalken
Registration date : 14-10-07

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: REIZEN

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Pagina 2 van 7 Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum